Nyere klassikere der kan høres igen og igen …

Michael Jackson - Thriller

Michael Jackson “Thriller” 1982 EPIC
Hans bedste og mest solgte skive. Der er så mange perler (og klassikere) på dette album at det næsten er for meget! “Bad” fra 1987 og “Off the Wall” (albummet før Thriller), er også bud på  nye klassiker, men de er ikke helt så suveræne som “Thriller”. Men han var sgu’ en mærkelig mand!

 

Toto IV

Toto “IV” 1982, Colombia
Deres mest solgte skive. “Rosanna” og “Africa” (jeg har dog aldrig brudt mig om Africa), giver vel mindelser? “Toto” fra 1978 med bl. a. “Hold the Line”, er også en klassiker. Steve Lukather (g) og David Paich (k) er de to der går med helt op til i dag … 2011 – Steve Lukather har forresten lagt navn til signatur-Musicman-guitaren “Luke” (har selv haft to)

 

Chaka Khan - Whats..Chaka Khan “What’s you gonna do for me” 1981 WB
Chaka Khan’s bedste plade og fortjener en plads i denne kategori. Det vrimler med fede musikere på denne plade (som altid). Jeg så hende på Femøren i år (2011), hvor hun var skæv og skuffende … Øv, håber hun retter op dette senere i Danmark?

 

Gary Moore - Still got the bluesGary Moore “Still got the blues” 1990, Colombia
Hans første rene solo-blues-plade. Og hvilken en – Hold kæft hvor er han på hjemmebane i denne genre. Alle kender vist titelnummeret. Hvis der er nogen der har givet Gibson Les Paul guitaren en identitet i lyd, er det vist Moore! Gary Moore døde desværre i feb. 2011 – Ære være hans minde.

 

Sting - Ten SumnersSting “Ten Summoners tales” 1993 A&M
Efter min mening Stings bedste album. Og det siger heller ikke så lidt i et bagkatalog som hans. “Heavy Clouds (No Rain)” skal fremhæves, men hele skiven er fantastisk, og er ikke bundet af en bestemt genre, men af spilleglæde. Så Sting i Forum i 2005, tror jeg det var … Fed fed koncert. Mike Miller, Stings faste guitarist, spillede overblæret.

 

Prince - EmancipationPrince “Emancipation” 1996
Den 3. dbl. cd “Emancipation” er sgu’ en ‘Ny-klassiker’ for mig. Nå ja, på cd 2 og 3 er der et par numre der er ‘stinker lidt’. Men man kan tit få den for en slik i div. cd-butikker og hvis du ikke har den, så køb den!

 

 

Sneakers - 1Sneakers “Sneakers” 1980, Metronome
Deres første skive i rækken af fire styk’s – Det er sgu’ også den bedste, da man virkelig kan høre spilleglæden. Sanne Salomonsen har ‘noget’ hun vil af med. Og Nordsø (guitar), Kærså (keyb), Menzer (trommer), Andersen (perc.), og Dietl (bass), spiller kanon. Så dem bl.a. i Jyderup i 1980, og der var eddermame smæk på læghønen!

 

Donald Fagen - The NightflyDonald Fagen “The Nightfly” 1982 Warner
Det er ingen hemmelighed at jeg er pjattet med STEELY DAN og derfor også med Donald Fagen. “The Nightfly” er en ægte ‘Nyklassiker’ for mig. Den skive er så fuld af lækre numre, prod. i vellyd at man bare må overgive sig! Efter ovenst. har han lavet “Kamakiriad” (1993) og “Morph the cat” (2006), som også er udemærkede skiver …

 

Jamiroquai - EmergencyJamiroquai “The return of the space cowboy” 94′ SONY  Fed funky skive som vil holde mange år ud i fremtiden. Jason Kay synger simpelthen så rytmisk fedt, og musikken svinger på den ‘fede’ måde. Jeg synes dog at hans senere albums er for poppede og elektroniske. Åh, forresten “Canned Heat” er  for fed (1999)! Rob Harris på guitar (Strat el. Musicman Silhouette) er kanon.

 

Sanne Salomonsen - In a New yorkSanna Salomonsen “In a New York minute” 1998 Virgin
Det er vist i lige så høj grad Chris Minh Doky og hans studiemusker-venner fra New York, man må tilskrive Sanne’s vildt vellykkede ‘popjazz’ plade. Udvalget af numre er også virkelig velvalgte, men titelnummeret, Eagles-klassikeren “In a New York minute”, er dog nok højdepunktet. Fed ‘Ny-klassiker’ som jævnligt afspilles her hos mig.

 

George Michael - OlderGeorge Michael “Older” 1996 Dreamwork
Skal jeg pege på en fed popskive, der fortjener at blive en ‘Nyklassiker’, må det blive denne. Det er sgu’ en flot og velproduceret skive. Hans “Songs from the last century” (99’), i den mere jazzede stil er også super – Mens “WHAM” er et decideret bandeord hos mig!

TOP

nyt-logo-gold