John Scofield “Überjam deux” 2013
*jazz, blues, r’b – 
Suveræn skive fra superguitaristen Scofield, intet mindre!

Scofield-uberjam

På denne fede skive kommer vi omkring jazz, blues, R’n b og rock. Det er efter min mening et af John Scofield’s bedste udspil i mange år og pladen emmer af spilleglæde, både fra John selv, men så sandelig også fra de medvirkende musikere.Scofield-back

Især John Medeski’s bidrag på organ er superfedt. På “Ûberjam deux”, spilles der meget følelsesbetonet og knapt så meget teknisk skalafræs og blær, hvilket er en befrielse at lytte til. Lyt til “Boogie Stupid”, der swinger så sejt og groovy, at man ikke kan undgå og sidde og vugge på sin vakkelvorne kontorstol – Soloen er så patetisk og ligetil, men den sidder sgu’ lige i skabet, og sådan er det hele vejen igennem.
Hmm … Dumt sagt, altså “ligetil”, det er det naturligvis ikke! Scofield er jo en fuldstændig fantastisk dygtig guitarist og ingen andre spiller som ham, og hans lyd på den 30 år gamle Ibanez A200 semiakustiske guitar er jo lækker. I nummeret “Camelus”, bruger han dog sin sjældent brugte Fender Stratocaster, og nej, den lyder heller ikke skidt.

En tak til Palle Brun Olsen som gjorde mig opmærksom på pladen …

 nyt-logo-gold