Fortjener et genhør, eller to …

Brand X‘ 3 forrygende skiver : Unorthodox behavior (1976), Morrocan Roll (1977) og Masques (1978)  Genhøret med disse tre skiver er intet mindre end et dejavú af glædesudbrud og fornøjelser. Fusionsjazz i højeste potens! Phil Collins spiller noget af det fedeste trommespil han nogensinde har leveret. Percy Jones på den karakteristiske båndløse bass med Chorus på, lægger en kryptisk bund – han nærmest ‘piller’ mere end han spiller. John Goodsall på guitar er vildt dygtig og iderig og til sidst, men ikke mindst keybordspiller Robin Lumley med de melodiske moogsoli! Brand X lavede 3 officielle skiver mere: Product (79), Do they hurt? (80) og Is there anything about?, men de kommer ikke op i nærheden af de tre første og de opløstes som band i 1982. Der var forørigt også lidt udskiftning i personel, startende med Masques i 1978 – Phil Collins fik lidt for travlt med Genesis.

 

Paice Ashton & Lord “Malice in Wonderland” 1977 Purple. Tak til Palle som, (helt tilfældigt over en snak om Hammond B3), genopfriskede min hukommelse og ledte til et dejlig genhør. Jeg skamhørte ‘MALICE …’ i slut 70’erne og det gamle cassettebånd blev desværre slidt op! Har lige købt skiven (sep. 2012) og det tog lige lyden et par kvalitetstrin op i forhold til Spotify.

 

Lee Ritenour “Captain Fingers” 1977 Epic
Hvilket overfedt genhør. Denne dejlige skive lå i min postkasse her til morgen (6/6-12) – Bestilt fra iMusic.dk til 59,- Havde søgt den forgæves adskillige steder, men fandt den endelig hos ovenst. netbutik. Musikken behøver vel ikke nærmere præsentation, da det er en af Lee Ritenour’s allerbedste skiver – Mike Brecker på saxofon, er helt suveræn her!

 

Nova “Sun City” 1978 AMG
Fuck hvor er nummeret “Modern living” stadig fedt. Jeg fik sgu’ pludselig temaet fra nummeret ind i hovedet, og heldigvis havde jeg overført den fra min gamle slidte LP til min computer, og kunne derfor nyde et skønt genhør. Corrado Rustici på guitar, Percy Jones (Brand X) på bass, ja, og alle de andre skal sgu’ også ha’ kredit for deres bidrag til denne fede skive.

 

Michael-FranksMichael Franks “Sleeping Gypsy” 1977 – Lækker gammel sag fra 70’erne. Selvfølgelig med David Sanborn umiskendelige sax og med masser af braziliansk inspiration (Antonio’s song), men Franks har jo også fortolket Antonio Carlos Jobim tidligere, hvilket han gør perfekt …

 

B&J-StutgartBireli Lagrene & Jaco Pastorius “Stutgart Aria” 1986
Jaco Pastorius (b), Bireli Lagrene (g), Serge Bringolf (perc), Jan Janke (keyb), Peter Lubke (dr), Vladislav Sendecki (keyb) *jazzfusion
Lagrene, Pastorius og Bringolf har arrangeret numrene fedt på denne koncertoptagelse og især “Donna Lee” (Pastorius’ transskription af Charlie Parker’s bebop klassiker) og “The Chicken” (Pee Wee Ellis) swinger fedt. Dog er Jaco’s sangstemme og for den sags skyld hans bassfigur, i titelnummeret ikke det fede, og der har sneget sig lidt rigelig 80’er sound ind. Men Bireli Lagrene retter heldigvis lidt op på numret med sit fine guitarspil. I nummeret “Teresa” er Lagrene igen fantastisk i sit spil, som her minder lidt om en Mike Stern. Pastorius har altså sine fine øjeblikke på denne skive, men man kan også godt høre at hans kreativitet er aftagende – han døde som bekendt året efter. Det hele afsluttes heldigvis med en superlækker version af “The Days of Wine and roses” (Henri Mancini), som veksler mellem Pastorius’ lyriske- og flotte basspil, og Lagrene’s smukke, virtuose guitarspil. Skiven er ikke en ‘must have’, men har altså sine fine øjeblikke.

nyt-logo-goldTil-toppen-ny