Kargaard-septet-omslagMorten Kargaard Septet “Origin” 2014 – Se besætning ovenover.

Jeg har haft denne cd liggende i par måneder nu, og måtte ikke anmelde før den var officielt udgivet, efter strenge ordre fra den tidligere Kalundborg-dreng (som Folkesprøjten ville ha’ skrevet) Morten selv. Den er nu udgivet.

Indspillet i en kirke og det overrasker mig, at man kan opnå så flot en lyd i ét take. Og det er flot lyd til flot musik – en hybrid mellem klassisk og jazz. Strygerne sørger for det klassiske islæt og akk. guitar, bass, flygelhorn og trompet trækker os hen i jazzgenkendelsen i form af nogle akkordprogressioner og jazzskalaer eller arpegios. Ellers er denne genre ikke noget jeg skal gøre mig så klog på, da min viden er begrænset om klassisk musik, men smuk er musikken.
Kargaardseptet-3

Morten Kargaard er den nydelige herre i det lyse outfit (nr. 3 fra venstre)


The-End

 

The End, senere The End 2.0

Morten Grønvad (vib/perc/keyb) Thomas Franck (ts) Yasser Pino (b) Niclas Campagnol (dr) … Besætningen på Brain Builders.

Groenvad
Tre, efter min mening, alt for oversete skiver – “A matter of fact” udgivet i 1991, “Global Village” fra 1996 og til sidst “Brain Builders” fra 2008 i det nye navn The End 2.0

Hvis man holder af Yellowjackets og Weather Report er disse danske skiver et must. Og musikalsk er der virkelig noget at komme efter – Grønvads kompositioner er finurlige og gennemførte, ganske som de to ovennævnte. De medvirkende musikere er jo heller ikke hvem som helst, særlig Niclas Campagnol som Grønvad ynder at spille med så meget som muligt er fantastisk. Det høres i øvrigt meget tydeligt i åbningsnummeret The Successor hvor trommer og percussion supplerer hinanden vildt fedt – man kan høre at de to tænker ens. Morten Grønvads spil på vibrafon lyder i mine ører sublimt, og giver mindelser om Spyro Gyra’s Dave Samuels. 

Fra cd’en “Global Village” er nummeret “The Beatless” en af mine personlige favoritter – Det har sgu’ en dejlig laid back feeling.

Hvis du går ind på Morten Grønvads website Ethnotronics kan du endvidere se at Morten Grønvad ikke ligger på den lade side, og medvirker i et utal af konstelationer, mest i jazz-sammenhæng, foruden at undervise to gange om ugen på Kalundborg Musisk Skole. Dette undervisningsjob er han blevet rigtig glad for med tiden, betror han mig, da jeg talte med ham, netop på Kalundborg Musisk Skole. Morten er en yderst sympatisk og ukrukket musiker som gerne deler ud af sin store viden, så mon ikke det er gensidig fra musikskolen side.

nyt-logo-gold